FC Volendam geeft overwinning weg tegen Helmond Sport

18 augustus 2017, 23.02 uur · Aangepast 19 augustus 2017, 13.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen

VOLENDAM Ondanks een uitstekende eerste helft heeft FC Volendam slechts een punt overgehouden aan het thuisduel met Helmond Sport. Na een 2-0 voorsprong bij rust eindigde de wedstrijd in 2-2.

De Noord-Hollanders kenden een droomstart. Na twintig minuten stond de ploeg van Misha Salden al met 2-0 voor. De openingstreffer kwam op naam van Nick Runderkamp. Een vrije trap van Kevin van Kippersluis kwam via Erik Schouten voor zijn voeten. De middenvelder had geen moeite om de bal in het open doel te tikken.

Mooie 2-0 Ten Den
Tien minuten daarna verdubbelde spits Teije ten Den de voorsprong. Hij scoorde na een fraaie voetbeweging achter zijn standbeen. De assist kwam op naam van Runderkamp. In het vervolg van de eerste helft lieten beide ploegen kansen onbenut. Robert Braber was het meest dichtbij een goal namens Helmond Sport, maar hij knalde van dichtbij over. Aan de andere kant raakte Runderkamp de lat en kopte Luis Pedro over.

Na rust had Volendam het een stuk moeilijker. Zeker nadat Arne Naudts voor de 2-1 zorgde. De spits van Helmond Sport kopte het leer achter doelman Hobie Verhulst.

Fout Verhulst
In de slotfase kwam het andere oranje een aantal keer goed weg, maar toch kwam Helmond Sport nog langszij. In de 86e minuut profiteerde Ron Janzen van een fout van Verhulst. De keeper verwerkte een hoge bal niet goed, waardoor Janzen de bal binnen knalde.