Ga naar Content
Noord-Holland

Noord-Hollanders in Barcelona: "Hun leven staat op z'n kop"

18 augustus 2017, 19.50 uur
Door: · Foto: NH

BARCELONA De schrik zit er goed in nadat er gisteren in de Spaanse hoofdstad een terrorist inreed op bezoekers van de Ramblas. Bij de aanslag kwamen zeker 14 mensen om het leven en raakten tientallen mensen gewond.

NH-verslaggever Eline Boshuizen was op het moment van de aanslag in haar hotel, op zo'n 200 meter van de plek des onheils. Vandaag doet zij verslag vanuit Barcelona. "De sporen zijn hier duidelijk merkbaar", vertelt ze. "Er worden kransen gelegd en kaarsjes gebrand en vandaag werd er op Plaça de Catalunya een minuut stilte gehouden."

Knop omzetten
Eline is in Barcelona omdat ze daar een Noord-Hollands stel volgt voor haar reisprogramma. "Eva uit Haarlem en haar vriend Brian uit Krommenie wonen en werken hier al een tijd en hun leven stond gisteren echt even op zijn kop", vertelt Eline. "Eva is piloot en moest vanmorgen om 04.00 uur gewoon weer vliegen. Dat was echt even de knop omzetten."

De Haarlemse is duidelijk geschrokken van wat er gebeurd is in haar woonplaats. "Ik woon er vlakbij en moet zeggen dat ik me niet helemaal meer veilig voel. Ik ben hier wel gevoelig voor ja. Toen dit in Brussel gebeurde dacht ik al: wanneer is Barcelona aan de beurt?"

Video #168996

Bij de ouders van Eva Claire Marseille kwam het nieuws hard binnen. "'Oh nee hè, en mijn dochter dan?', denk je meteen. Gelukkig liet ze snel wat horen, maar ik besefte direct hoe machteloos je bent", vertelt Eva's moeder. "Goddank zijn ze veilig."

Video #168992