Ga naar Content
Sport

Machteloos Ajax verliest van Rosenborg en raakt Sánchez kwijt

18 augustus 2017, 00.36 uur · Aangepast 18 augustus 2017, 16.32 uur
Door: · Foto: Pro Shots Jasper Ruhe

AMSTERDAM Ajax blameert zich met een onnodig verlies tegen Rosenborg, Europees voetbal is ver uit zicht.

De Amsterdammers begonnen de eerste helft met balbezit, maar Rosenborg kreeg de beste kans: Veltman redde een kopbal van Bendtner van de doellijn. Pas na een half uur spelen kwam de ploeg van Marcel Keizer op dreef en regende het mogelijkheden voor Ajax. Younes zag een strak afstandsschot knap gepareerd worden door doelman Hansen.

Ook Van de Beek was dichtbij een treffer, maar zijn schot werd geblokkeerd door de verdediging van Rosenberg. De grootste kans van Ajax kwam kort voor rust, maar Neres pegelde hard naast. Ruststand in de bijna uitverkochte ArenA: 0-0.

Tweede helft
Na rust zette Ajax opnieuw druk op de tegenstander en Rosenborg gokte op de counter. Justin Kluivert kwam in het veld voor de tegenvallende Neres en Dolberg moest plaats maken voor Huntelaar.

Rosenborg-aanvaller De Lanlay ontsnapte aan zijn tweede gele kaart en werd al snel daarna gewisseld. De Noren brachten brutaal een aanvallende wissel in voor de laatste twintig minuten en gingen met drie aanvallers spelen. Na een blunder van Veltman bracht invaller Adegebengro Rosenborg op voorsprong. Ajax leek de kluts kwijt en kwam er in de slotfase amper meer aan te pas.

Rosenborg wint voor het eerst in jaren een Europees uitduel; Ajax blameert zich. De return is volgende week donderdag in Noorwegen, waar Ajax veel beter op het veld moet komen om nog Europees te mogen voetballen. Trainer Marcel Keizer is aan zet. 

Sánchez
Ajax begon het duel zonder centrale verdediger Davinson Sánchez, de Colombiaan heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar het Engelse Tottenham Hotspurs. Volgens technisch directeur Marc Overmars is de overgang nog niet rond: "Het hangt uiteindelijk natuurlijk op de prijs." Engelse media melden ander nieuws.

BREAKING: Tottenham agree deal with Ajax for defender Davinson Sanchez, according to Sky sources #SSN pic.twitter.com/inPfRIcrTQ

— Sky Sports News (@SkySportsNews) August 17, 2017

Lees ook: 'Davinson Sánchez op weg naar Tottenham Hotspurs'

Opstelling Ajax: Onana, Veltman, De Ligt, Viergever, Dijks, Van de Beek, Schöne, Ziyech, Neres (Kluivert/61), Dolberg (Huntelaar/66), Younes. 

Opstelling Rosenborg: Hansen, Hedenstad (Viljhalmsson/72), Bjørdal, Skjelvik, Meling, Jensen, Konradsen, Midstjø, Jevtovic (Gersbach/92), Bendtner, De Lanlay (Adegebengro/69).