Ga naar Content
Noord-Holland

Twee meisjes aangehouden na overval op geestelijk beperkte man

17 augustus 2017, 22.28 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM (AT5) De politie heeft de twee meisjes kunnen aanhouden die ervan worden verdacht met anderen een overval te hebben gepleegd op een woning in Amsterdam-Noord. De bewoner, een geestelijk beperkte man, werd bedreigd met een mes en geschopt en geslagen.

De overval was in de middag van 29 juni op de Wieringerwaardstraat. Daarbij waren ook twee mannen en een jongen betrokken. Een 17-jarig en een 18-jarig meisje uit Amsterdam meldden zich op het politiebureau. Ze zijn direct aangehouden. 

De politie zoekt nog naar de mannelijke verdachten. Een man en een jongen waren in de woning tijdens de overval, een derde man zat in een grijze Volkswagen die buiten gereed stond en er na de overval met het duo vandoor ging. De twee meiden gingen lopend weg.

Lees ook: Geestelijk beperkte man slachtoffer van laffe en gewelddadige overval in Amsterdam

Er is alleen een signalement van de man en de jongen die in het appartement zijn geweest. De man heeft een donkere huidskleur, een ringbaardje en kroeshaar. Hij is ongeveer 1.75 meter lang, is tussen de 22 en 25 jaar oud en droeg tijdens de overval een petje.

De jongen is tussen de 15 en 17 jaar oud en heeft ook een donkere huidskleur. Hij heeft plat haar en is ongeveer 1.80 meter lang. Volgens het slachtoffer is hij 'smooth'.