Ga naar Content

Busverbinding Purmerend moet beter: "Al om 21.30 uur naar huis is belachelijk"

PURMEREND De busverbinding tussen Purmerend-Zuid en het centrum van de stad is beneden alle peil, vinden Riek Buhl en Annie Brouwer. Met een actie in de buurt haalden ze in één dag 400 handtekeningen op voor een betere verbinding.

"Als je 's avonds in de stad uit eten ben geweest, moet je om 21.30 uur de bus naar huis pakken", laat Riek aan NH Nieuws weten. "Nou, dat is natuurlijk belachelijk". Ze krijgt bijval van veel buurtbewooners. "Ik vind het helemaal achterlijk", laat een keurige dame met rollator weten. Ze tekent onmiddelijk de petitie.

Annie Brouwer verzamelt ook handtekeningen. Zij wil vooral dat de bus ook op zondag rijdt. "Als je op bezoek wilt bij iemand in het ziekenhuis, kan dat nu dus niet."

Alternatief
Er zijn wel alternatieven, maar dan moet je eerst Purmerend uit met de bus, om vervolgens over te stappen om weer terug het centrum in te geraken. "Dat duurt zo een half uur extra en kost nog meer ook", verzucht Riek.

Het is nu sneller en handiger om uit te gaan in Amsterdam, beaamt Annie. "Maar dat moet niet nodig zijn, ook voor de horeca hier. We moeten ook hier ons vertier kunnen zoeken."

Onrendabel
Vervoersbedrijf EBS laat weten dat de bus onrendabel is en zeer weinig gebruikt wordt. Het bedrijf ziet nu geen reden om meer bussen in te zetten. In september worden de handtekeningen aan de gemeente uitgereikt.

Foto: NH Nieuws