Ga naar Content
Noord-Holland

VVD wil onderste steen boven in Monnickendamse Galgeriet-soap

17 augustus 2017, 15.54 uur · Aangepast 17 augustus 2017, 17.04 uur
Door: · Foto: NH

MONNICKENDAM Als het aan de Waterlandse VVD-fractie ligt, duurt de zomervakantie voor de raadsleden dit jaar minder lang. De partij heeft de overige raadsleden uitgenodigd voor een extra vergadering, waarin de ontstane commotie rond de tijdelijke supermarkt en bierbrouwerij op industrieterrein Galgeriet in Monnickendam centraal moet staan.

Omwonenden van het industrieterrein lieten eerder tegenover NH Nieuws blij te zijn met de plannen. Met de komst van een Albert Heijn en een bierbrouwer zou het gebied een frissere uitstraling krijgen en hun uitzicht verbeteren. Kleine ondernemers zagen de plannen vooral als bedreiging, want met de komst van een grote supermarkt zou hun klandizie teruglopen.  

Lees ook: Monnickendam vreest voor kleine winkeliers als AH komt: "Oneerlijke concurrentie" 

De opluchting onder ondernemers was dan ook groot toen curatoren Borsboom en Hamm vorige week bekendmaakten dat zij de verkoop van de panden door de voormalige eigenaar Fortress Vastgoed Participaties aan Hoorne Vastgoed willen terugdraaien. Fortress zou de panden namelijk vlak voor het faillisement hebben verkocht aan Hoorne Vastgoed. 

Lees ook: Geen tijdelijke AH in Monnickendam: ondernemers opgelucht

Uit verslagen van de door de rechtbank aangestelde curator zou blijken dat er mogelijk gefraudeerd is met de panden. Met de extra ingelaste raadsvergadering hoopt de VVD 'de onderste steen boven te krijgen', zo schrijft de partij op Facebook.