Ga naar Content
Sport

Oranje wil het EK 'met plezier' winnen

17 augustus 2017, 16.27 uur · Aangepast 17 augustus 2017, 16.42 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Joep Leenen

AMSTELVEEN De Nederlandse hockeymannen beginnen zaterdag aan hun eerste wedstrijd op het EK in Amstelveen: "Als wij geen team zijn, kunnen we niet winnen."

Bondscoach Max Caldas kijkt uit naar de eerste wedstrijd op het EK, zaterdag tegen Spanje. De voorbereiding op het toernooi verloopt anders dan eerder. Oranje werd op de Olympische Spelen in Rio teleurstellend vierde. Caldas: "We moeten een team zijn, anders wordt de kans om te winnen een stuk kleiner. Goed kunnen hockeyen is niet genoeg. Alleen als we een echt team zijn, kunnen we wedstrijden domineren."

Plezier
Caldas zorgt ervoor dat er op een ontspannen manier wordt getraind en dat merken de spelers ook. Seve van Ass: "We waren er vooral op gericht om de puntjes op de i te zetten. Daarmee verloren we het plezier uit het oog. Dat is nu anders. We zijn natuurlijk professioneel met de sport bezig, maar er is hier en daar ook tijd voor een geintje. Het voelt goed."

Nederland speelt zaterdagavond vanaf 20.00 uur in het Wagener Stadion tegen Spanje. De vrouwen komen een dag later voor het eerst in actie tegen België.

Lees ook: Hockeyers opnieuw onderuit tegen India