Ga naar Content

NOS-verslaggever over gijzeling: “We zagen een arrestatieteam met grote wapens lopen”

HILVERSUM NOS op 3-verslaggever Arno Leblanc had in de eerste instantie niet in de gaten dat er vanmorgen in de hal van het NPO-gebouw een vrouw werd gegijzeld. Dat vertelt hij tegen NH Nieuws.

"We werden gebeld door collega's in het pand ernaast. Die vroegen: wat is daar bij jullie aan de hand? Toen hadden we het zelf nog niet eens door", vertelt Leblanc. 

In de weerspiegeling van de ruit zag de verslaggever uiteindelijk de massaal toegestroomde hulpdiensten. "Ik zag heel veel politie en ambulances. Toen werd wel duidelijk dat er iets met iemand aan de hand was. Ook zagen we een arrestatieteam met grote wapens lopen."

Lees ook: Verdachte gijzeling Mediapark Hilversum aangehouden

Terwijl ze door collega's op de hoogte werden gehouden, konden Leblanc en zijn collega's gewoon doorwerken. "Gek genoeg dacht ik meteen toen het gebeurde: wat kunnen we hiermee doen in de uitzending?"

Lees ook: Gijzeling in NPO-gebouw op Mediapark Hilversum 

Ondanks de gijzeling voelde de NOS'er zich geen moment bedreigd. "Ik had er vertrouwen in dat het goed zou komen. Er stond zoveel politie, dat geeft ook wel aan dat ze het onmiddellijk heel serieus namen. Ik ben niet bang. Ik ben daar heel nuchter in en niet bang aangelegd. Maar voor die vrouw is het natuurlijk heel erg schrikken."

Een arrestatieteam heeft uiteindelijk een einde gemaakt aan de gijzeling. De gijzelnemer is een 33-jarige man. Hij wordt op dit moment verhoord over zijn motief.

Foto: NH Nieuws