Ga naar Content

Verdachte gijzeling Mediapark Hilversum aangehouden

HILVERSUM De man die vanochtend vroeg op de parkeerplaats voor het NPO-gebouw op het Mediapark in Hilversum een vrouw gijzelde en haar mee naar binnen nam, is aangehouden.

Het gaat om een 33-jarige man. De gegijzelde vrouw, een medewerkster van de NPO, heeft aangegeven dat ze de man niet kende. De vrouw is opgevangen nagekeken door ambulancepersoneel. Ze is niet gewond geraakt. De man is meegenomen naar het bureau, waar hij wordt verhoord.

Verdachte in pand aangehouden door arrestatieteam, vrouw is opgevangen en wordt nagekeken door ambulancepersoneel. #hilversum

— Gooi en Vechtstreek (@PolitieDGV) August 17, 2017

Rond 8.00 uur bedreigde de man de vrouw op de parkeerplaats voor het NPO-gebouw aan de Bart de Graaffweg met een mes. Vervolgens dwong hij haar mee naar binnen te gaan. Daar gijzelde hij haar ongeveer anderhalf uur.  

De man zou de vrouw buiten op de parkeerplaats bedreigd hebben met een mes en gedwongen hebben mee naar binnen te gaan. #Hilversum

— Gooi en Vechtstreek (@PolitieDGV) August 17, 2017

Volgens de receptioniste van het NPO-gebouw bedreigde de dader de vrouw met een groot mes, dat hij op haar keel had gezet. Hij zou gebrekkig Nederlands spreken en wilde CNN spreken. Eenmaal binnen ging hij met de vrouw een aparte kamer in.  

Lees ook: Gijzeling in NPO-gebouw op Mediapark Hilversum 

De politie zette het gebied rond het gebouw af, waarna een onderhandelaar met de gijzelnemer in contact probeerde te komen. Of die onderhandelingen resultaat hebben gehad, is niet bekend. 

Man en vrouw nog steeds in het pand. Onderhandelaar is ingezet om in contact te komen met de man. Omgeving blijft afegzet. #Hilversum https://t.co/PoSnbOimex

— Gooi en Vechtstreek (@PolitieDGV) August 17, 2017

Mes en tas
Eerder vanochtend meldde de NOS dat de politie op de parkeerplaats voor het gebouw een mes en tas had gevonden.  

NH Nieuws zond vanochtend live uit vanaf het Mediapark. Kijk hieronder de beelden terug.