Ga naar Content

Veroordeelde kindermisbruiker was inspiratie voor horrorfilm van Alkmaarder Tom Six

NOORD-HOLLAND Alkmaarder Tom Six (43) is de man achter de controversiële film 'The Human Centipede' (2009). In een nieuwe aflevering van Onder de Blauwe Hemel vertelt hij hoe hij op het idee voor het verhaal kwam.

In de film kloppen twee verdwaalde toeristen aan bij het huis van een gepensioneerde Duitse arts. Tijdens zijn werkende leven was hij gespecialiseerd in het scheiden van Siamese tweelingen, maar nu wil hij een aantal mensen met hun monden en anussen aan elkaar vastmaken, zodat op een duizendpoot lijkend wezen ontstaat met een gedeeld spijsverteringssysteem. Hij drogeert de toeristen en gaat aan de slag.

Lees ook: Zangeres Country Wilma doet ontboezeming in NH-talkshow: "Ex-man zette vuurwapen op m'n hoofd"

Het idee voor de film ontstond aanvankelijk als een grap. "Ik zag op televisie eens een kindermisbruiker, die maar een heel lage straf kreeg", vertelt Tom Six in de zomertalkshow van NH. "Toen dacht ik, ze moeten zijn mond aan de anus van een vrachtwagenchauffeur vastlijmen." 

Zie ook: Onder de Blauwe Hemel: aflevering 18 vanuit Den Helder

En zo was het idee voor de horrorfilm geboren. Daarna was het nog de kunst om investeerders en acteurs van het idee te overtuigen, wat Six uiteindelijk lukte. Inmiddels heeft de film twee vervolgen gekregen: The Human Centipede II (Full Sequence) uit 2011 en The Human Centipede III (Final Sequence) uit 2015.

Benieuwd geworden? Bekijk dan hier de trailer. Maar pas op, we hebben je gewaarschuwd. Bekijk hier de hele aflevering van Onder de Blauwe Hemel. 

Foto: Onder de Blauwe Hemel