Ga naar Content
Noord-Holland

Vuurwerkbom ontploft in woning Den Helder: "Ik dacht dat het balkon naar beneden kwam"

16 augustus 2017, 15.15 uur · Aangepast 16 augustus 2017, 16.09 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Sam Hagens

DEN HELDER De bewoners van galerijwoningen aan de Fabrieksgracht in Den Helder zijn zich vannacht rotgeschrokken. Rond 02.30 hoorden zij de harde knal die ontstond nadat bij een van de huizen een vuurwerkbom naar binnen was gegooid.

De enorme knal heeft veel Heldenaren lange tijd uit hun slaap gehouden, vertelt verslaggever Sam Hagens. "Ik sprak een meneer die er beneden woonde en die hoorde een enorme knal. Hij dacht dat het balkon naar beneden was gekomen."

De schrik zat er bij meerdere omwonenden goed in. "Bewoners spreken onderling over wat er nou precies aan de hand is. Mogelijk woont er een mevrouw die een conflict in de relationele sfeer heeft met een ex-vriend of ex-man. Eerder deze week waren de banden van haar auto lek gestoken. Dus er lijkt meer aan de hand."

Door de knal zijn de ruiten van de woning op de eerste verdieping aan diggelen gegaan. "Dat glas lag beneden verspreid over de stoep en het fietspad", aldus onze verslaggever.

'Niet zomaar iets'
Een buurvrouw vertelt voor de microfoon van NH: "Ik hoorde vannacht een harde knal. Het trilde een beetje. Ik dacht dat ik een droom had, maar moest toch even naar buiten kijken of mijn auto niet in brand stond. Dat was niet zo en toen dacht ik: het zal wel en toen ben ik weer gaan slapen. Maar ik was wel even geschrokken hoor. Ik vraag me wel af waarom dit gebeurt. Het is niet zomaar iets."

De politie kan nog weinig zeggen over de zaak. Een woordvoerder laat wel weten dat er buurtonderzoek wordt gedaan om te achterhalen of omwonenden bruikbare informatie hebben.