Ga naar Content
Sport

Terpstra definitief naar Vuelta

16 augustus 2017, 14.07 uur · Aangepast 16 augustus 2017, 14.22 uur
Door: · Foto: Pro Shots/George Deswijzen

ASSENDELFT Wielrenner Niki Terpstra doet definitief mee aan de Vuelta. Zijn ploeg Quick-Step maakte vandaag de selectie bekend.

Het Belgische team heeft met David De La Cruz de enige Spanjaard in de selectie die vorig jaar de leiderstrui in de Vuelta droeg. Dat deed hij een dag na zijn ritzege in de negende etappe. De La Cruz sloot de Vuelta af als zevende. Dit jaar werd hij al vierde in de Ronde van Baskenland en derde in de Ronde van Burgos. De Luxemburger Bob Jungels en de Fransman Julian Alaphillipe zijn de andere twee klassementsrenners in het team.

De ploeg bestaat verder uit de Italianen Eros Capecchi en Matteo Trentin, de Belgen Tim Declercq en Yves Lampaert en de Spaanse neo-prof Enric Mas, die zijn debuut maakt in een grote ronde. Mas verraste eerder deze maand met de tweede plaats in het eindklassement van de Ronde van Burgos.

Terpstra is de meest ervaren renner van het team. De Noord-Hollander, die een deel van dit jaar door blessures aan de kant stond, begint zaterdag aan zijn twaalfde grote ronde.

Lees ook: Het is een feit: Niki Terpstra tekent bij voor een jaar