Ga naar Content
Noord-Holland

Bestuurder brommobiel schept vrouw en rijdt door: familie en politie zoeken getuigen

15 augustus 2017, 20.57 uur · Aangepast 15 augustus 2017, 21.10 uur
Door: · Foto: Google Maps

HEERHUGOWAARD Emiel Piek ziet het nog zo voor zich. Hij was gisteren aan het fietsen met zijn vrouw toen hij op de Middenweg werd ingehaald door een rood 45-km wagentje.Voor hij het wist werd zijn 68-jarige vrouw geschept en knalde ze hard tegen een boom. Ze ligt met flinke verwondingen in het ziekenhuis. De bestuurder reed door en Emiel is samen met de politie nu hard op zoek naar mensen die iets gezien hebben van de aanrijding.

"Opeens vloog ze door de lucht", beschrijft Emiel het moment dat zijn vrouw werd geraakt door de roekeloze bestuurder. "We waren bij mijn dochter geweest en toen we terugfietsten hoorde ik al een gek geluid achter me. Toen werd ik ingehaald door zo'n 45-km karretje. Op het moment dat hij mij voorbij was, stuurde hij opeens naar rechts, waar mijn vrouw fietste."

De vrouw van Emiel belandde door de klap hard tegen een boom. "Het ging allemaal heel snel, maar de klap was erg hard. Ze kwam met haar hoofd tegen een boom", vertelt Emiel aan NH Nieuws. In het ziekenhuis is er vervolgens een hersenscan gemaakt, maar daarop was gelukkig geen schade te zien.

Zwaargewond
Toch is zijn vrouw zwaargewond geraakt. "Ze heeft haar been op twee plaatsen gebroken. Daar zitten nu allemaal pinnen in en als de zwelling is afgenomen zal ze weer worden geopereerd. Ook heeft ze haar linker elleboog gebroken en is ze in haar gezicht helemaal bont en blauw. Er zit ook een breuk in haar kaak, maar die zou vanzelf moeten genezen, zeggen de artsen."

'Hou hem tegen!'
Emiel spreekt er schande van dat mensen zo scheuren in een brommobiel. "Het schijnt vaker te gebeuren dat ze zo scheuren, en je hebt er niet eens een rijbewijs voor nodig." Onbegrijpelijk, vindt hij. Na het ongeluk heeft hij direct geprobeerd om mensen op de weg te alarmeren. "Ik schreeuwde keihard, 'hou hem tegen!', maar hij scheurde meteen een klein weggetje in."

Lees ook: 'Brommobielen moeten van de provinciale weg af'

De politie gaat beelden bekijken van bewakingscamera's langs de Middenweg, om te kijken of het rode autootje daarop te zien is. Daarnaast hoopt ze dat getuigen iets gezien hebben en zich melden bij de politie. Ook Emiel hoopt dat ze met alle aandacht de dader kunnen pakken, maar zijn vrouw wacht hoe dan ook een lange revalidatie. "Dat kan wel een jaar gaan duren." 

Mensen die iets gezien hebben of weten van wie het 45-km voertuig kan zijn, kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.