Ga naar Content

Transfermarkt eerder dicht? AZ is voorstander

ALKMAAR De Engelse voetbalclubs willen dat de transfermarkt sluit voordat de competitie begint. Max Huiberts van AZ juicht dat toe. "Daar is iedere competitie bij gebaat." Ook de Eredivisie CV en de KNVB juichen het initiatief van de Engelse clubs toe.

Als directeur voetbalzaken is Huiberts verantwoordelijk voor de transfers bij AZ. Tot 1 september is het nog spannend voor hem. Een verschuiving van de deadline heeft consequenties. "Dat zal betekenen dat de markt iets eerder op gang komt. Ik zou deze hele lijn doortrekken in alle landen. Eigenlijk is het te gek voor woorden dat je de competitie nu start en dat er spelers meedoen die na vier wedstrijden weer vertrokken zijn." 

Video #168877

Ook Jacco Swart van de Eredivisie CV is voorstander van een eerdere sluiting van de transfermarkt, meldt de NOS. En ook de KNVB juicht het initiatief van de Engelse clubs van harte toe. In 2011 deed Bert van Oostveen al eens een poging bij een UEFA-congres om alle landen achter zich te krijgen voor een vervroeging van de deadline in heel Europa.

Foto: Pro Shots