Ga naar Content

Noord Hollandse avonturiers in Zweden: I'm on top of the world!

17 augustus 2017, 19.00 uur · Aangepast 19 augustus 2017, 15.54 uur
Door: · Foto: NH / Eline Boshuizen

Wie in een grote stad woont, zal het wellicht herkennen: soms wil je even ontsnappen. Amsterdammers Sander, Otto en Willem hebben niet genoeg aan een dagje strand of wandelen in het bos. Elk jaar móeten zij even naar Zweden. NH reisde mee.

"Anders stik je gewoon in de stad", zegt de 13-jarige Otto Dorgelo. Met zijn vader Sander (55) en schoolvriend Willem (13) gaan ze elk jaar op avontuur in het prachtige Zweden. "Ik voel me hier vrij", vertelt Willem. "De natuur is nog zó ontzettend groot."

Deze zomer reizen ze naar Västervik in de regio Småland. Programmamaakster Eline Boshuizen volgt ze in het reisprogramma NH De Wereld Rond. "De eerste keer dat we er waren, was het zó overweldigend", vertelt Sander. "Toen dachten we: dát moeten we er gewoon inhouden."

Klimmen zonder touwen
Op hun eerste dag gaan de mannen boulderen, een spectaculaire manier van klimmen op rotsen: zonder touwen, maar met valmatten eronder. "Als je hier iets fout doet, dan heb je wel echt iets fout gedaan", zegt Willem met een twinkeling in zijn ogen. Bekijk hier de spectaculaire beelden: 

Video #168938

Nieuwsgierig?
In aflevering #4 van NH De Wereld Rond zien we meer van de avonturen van de stadsmannen in Zweden. Bekijk de volledige aflevering hier. Op tv wordt het op zaterdag 19 augustus uitgezonden bij NH Nieuws om 18:15, 20:35 uur en 22:15 uur. Volg de avonturen van Eline via Instagram