SAMENVATTING: FC Volendam verslaat Jong Ajax met 4-1

13 augustus 2017, 03.00 uur · Aangepast 13 augustus 2017, 13.56 uur
Door: · Foto: NH/Marijn Willems

VOLENDAM Zaterdag sloten FC Volendam en Jong Ajax de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een oefenduel tegen elkaar. Voorafgaand aan de wedstrijd was er goed nieuws voor de Volendammers. Keeper en aanvoerder Hobie Verhulst is volledig hersteld van zijn blessure en kon gewoon weer onder de lat plaatsnemen en ook Kees Kwakman zat weer bij de wedstrijdselectie.

Hoewel beide teams afwachtend aan de wedstrijd begonnen was het FC Volendam dat al snel op voorsprong kwam. In de negende minuut scoorde Joey Veerman de 1-0, nadat hij oog in oog met de keeper van Jong Ajax kwam te staan.

Waar FC Volendam bij tijd en wijle indruk maakte in de eerste helft viel het spel van Jong Ajax voornamelijk tegen. In de tweede helft zette Jong Ajax echter aan en wist het FC Volendam steeds vaker onder druk te zetten. Toch waren het de Volendammers die nogmaals scoorden. Spits Ten Den tekende op aangeven van Kok voor de 2-0.

Spanning terug
Heel even wist Jong Ajax de spanning terug in de wedstrijd te krijgen. Uit een hoekschop frommelde Flemming de 2-1 binnen. Daarna was diezelfde Flemming na een knappe actie dichtbij de 2-2, maar zijn inzet strandde op de handen van keeper Hobie Verhulst.

Jong Ajax zette daarna nog wel aan maar uiteindelijk waren het de Volendammers die in de slotfase nog twee keer wist te scoren. Na twee blunders van de Amsterdamse verdediging tekende respectievelijk Ten Den en Visser aan voor de 3-1 en de 4-1.

Bekijk hieronder de samenvatting van FC Volendam - Jong Ajax

Video #168789

Misha Salden tevreden
FC Volendam coach Misha Salden was uiteraard tevreden de klinkende 4-1 overwinning op Jong Ajax. Toch zag hij met name bij de middenvelders nog wat puntjes waar de ploeg aan moet werken.

Video #168786

Michael Reiziger: "Bij vier tegendoelpunten ben ik boos"
Michael Reiziger, trainer van Jong Ajax, was uiteraard minder te spreken over de prestatie van zijn ploeg. De hoeveelheid tegengoals en de manier waarop die werden weggeven stelden hem vooral teleur.

Video #168784

"Voetballend meestal beter"
Toch zag de oefenmeester ook positieve dingen in deze wedstrijd. Hij zag zijn ploeg met name van achteruit goed voetballen en ziet dan ook aanknopingspunten om op de training mee aan de slag te gaan.

Video #168785

Opstelling FC Volendam: Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Kok, Veerman, Pedro, Runderkamp, Ten Den, Mertens, Van Kippersluis

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren, Schouten, Sidoel, Bergsma, Sanniez, Bijleveld, Muric, Cassiera, De Wit, Lang, Mazraoui