Ga naar Content
Sport

Ajax doet Sánchez nieuwe 'super' aanbieding

12 augustus 2017, 13.10 uur · Aangepast 12 augustus 2017, 15.11 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

AMSTERDAM Ajax heeft centrale verdediger Davinson Sánchez een aanbieding gedaan die door het salarisplafond van Ajax heen gaat. Dat bevestigt Ajax naar aanleiding van een publicatie in De Telegraaf. Dat aanbod komt nadat Tottenham Hotspur 40 miljoen over bleek te hebben voor de Colombiaanse international.

Directeur spelerszaken Marc Overmars wil de ploeg zoals die nu bestaat bij elkaar houden en Sánchez speelt daarin een heel belangrijke rol. Een woordvoerder van Ajax bevestigt dat Ajax de Colombiaan niet kwijt wil en hem wil belonen voor een sterk eerste seizoen bij de verliezend finalist van de Europa League.

Milik nog de duurste speler
Het bod van veertig miljoen is al acht keer zoveel als Ajax vorig seizoen voor hem betaalde. De club nam de centrale verdediger vorige zomer voor 5 miljoen euro over van Atletico Nacional. Zolang Sánchez nog in Amsterdam voetbalt, mag Arek Milik zich met 32 miljoen euro de duurste speler van Ajax blijven noemen. De spits vertrok vorig jaar naar Napoli.

Het contract van Sánchez loopt nog tot de zomer van 2021. Het nieuwe verhoogde aanbod loopt tot de zomer van 2022.

Meer clubs geïnteresseerd
Tottenham is niet de enige club die interesse heeft voor de Colombiaanse international. Real Madrid en Barcelona hebben ook interesse getoond en als clubs tegen elkaar op gaan bieden kan er een moment komen dat Ajax een bod nauwelijks nog kan weigeren. Het is nu dus niet alleen de vraag hoe Sánchez zijn eigen toekomst ziet.

Spurs onder druk
Tottenham Hotspur, de nummer twee van het vorige seizoen in de Premier League, staat onder grote druk bij de eigen aanhang omdat het de selectie deze zomer in tegenstelling tot de concurrenten nog niet heeft versterkt.

Ajax liet eerder Christian Eriksen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld naar de Spurs vertrekken. Tottenham betaalde nog nooit meer dan 33 miljoen euro voor een speler. Voor dat bedrag kwam de Fransman Moussa Sissoko over van Newcastle United.

Ajax start tegen Heracles
Ajax begint vanavond, met Sánchez, echt aan het seizoen. De Amsterdammers gaan op bezoek bij Heracles Almelo voor de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Die wedstrijd begint om 20.45 uur.