Ga naar Content
Sport

Matthijs Büchli deel van professionele baanploeg

10 augustus 2017, 20.33 uur · Aangepast 10 augustus 2017, 20.53 uur
Door: · Foto: EPA/Alex Hofford

APELDOORN Baanrenner Matthijs Büchli vormt komende winter samen met Theo Bos en Roy van den Berg een professionele baanploeg. Het team, dat ondersteund wordt door een netwerk van bedrijven, valt onder het vorig jaar gestarte project BEAT Cycling Club. Volgens oprichter Geert Broekhuizen is dat een nieuw businessmodel waarin de profwielertak wordt ondersteund door een clubstructuur.

Vijfvoudig wereldkampioen Bos was al uithangbord. Zijn oud-baancollega Tim Veldt wordt de coach van het team dat zich komend seizoen richt op de wereldbekerwedstrijden in Polen en Groot-Brittannië, de NK en de WK baan.

"Kansen voor de baansport"
De ploeg zal tijdens de wereldbekerwedstrijden uitkomen op de teamsprint, de individuele sprint, de keirin en de kilometer tijdrit. Büchli, vorig jaar in Rio winnaar van olympisch zilver, maakt dus geen deel neer uit van de nationale selectie: "BEAT ziet de kansen die er liggen in de baansport. Ik wil me komend seizoen bewijzen op het hoogste niveau en toewerken naar het WK in Apeldoorn waar ik voor de medailles wil strijden", zei de geboren Santpoorter.

Professionele wielersport
"De baanploeg is een geweldige stap voor onze club om via een duurzame structuur onze intrede te doen in de professionele wielersport. We hebben de baanploeg kunnen bouwen op een financieel fundament van verschillende partners en inkomsten vanuit de club. Wij zien de baansport als een geweldige basis om het profwielrennen binnen BEAT Cycling Club verder uit te bouwen", aldus Broekhuizen.