Ga naar Content

Haarlemse pakkenmakers kleden wereldsterren van voetbalclub Arsenal

HAARLEM Roel van den Heuvel is een van de 'Arsenal-tailors' uit Haarlem die maatpakken maken voor wereldsterren als Mesut Özil, Arsène Wenger en Danny Welbeck. Het Haarlemse bedrijf Cavallaro Napoli is de komende jaren de leverancier van de vrijetijdskleding voor de beroemde voetballers in Londen.

Eigenaar Giuseppe Cavallaro kreeg op het hoofdkantoor in Haarlem een uitnodiging van Arsenal om een presentatie te geven in London. "Ze hebben gekozen voor een relatief klein bedrijf dat nog heel erg met het merk en de kleding bezig is en voor die charme zijn ze gevallen", zegt regiomanager Roel in de Cavallaro-shop in Haarlem Centrum.

Staat van dienst
Roel mocht de maten van Danny Welbeck opnemen. "Een heel vriendelijke jongen. Dat zijn toch jongens die een staat van dienst hebben." Opmerkelijk is dat in de Zijlstraat in Haarlem de Suit Supply en de Cavallaro tegenover elkaar zitten. De een is kledingsponsor van Ajax, de ander van Arsenal.

Roel is zelf niet heel erg bezeten van voetbal. Hij volgt het wel. En vanaf nu is hij groot fan van Arsenal: "Ik hoop dat ik wel een keer mee mag naar een wedstrijd van Arsenal."