Ga naar Content
Noord-Holland

Wandelaar vindt drie dode kittens in schoenendoos in duinen

8 augustus 2017, 14.18 uur
Door: · Foto: Erik van Berkel

CASTRICUM Heemstedenaar Erik van Berkel had zijn wandeling in het Noordhollands Duinreservaat van gisteren heel anders voorgesteld. Toen hij samen met vriend Jaap op wat boomstammen wilde gaan zitten, vond hij een schoenendoos met daarin drie dode kittens.

"Ze waren alle drie al overleden", vertelt Erik aan NH Nieuws. De lugubere vondst staat op zijn netvlies gebrand. "We wilden gaan zitten op die boomstammen en zagen toen die doos. We dachten eerst aan een vieze luier, maar toen we keken bleken het kittens."

Lees ook: Dode hond met touw om nek gedumpt op strand

"Ik heb direct 112 gebeld, maar ik werd doorverbonden met de dierenambulance. Als het goed is hebben zij ze opgehaald", voegt Erik eraan toe. Een medewerker van de Dierenambulance Kennemerland geeft aan dat ze de kittens inderdaad hebben opgehaald, maar verder kunnen ze er nog niets over zeggen. De zaak zou bij de politie liggen. Ook daar kunnen ze nog geen informatie geven.

Erik heeft wel een vermoeden wat er met de jonge katjes is gebeurd. "Aan de vacht te zien zijn ze verzopen, ik vermoed door de eigenaar."