Ga naar Content
Sport

Brons voor Anouk Vetter op de zevenkamp

6 augustus 2017, 23.58 uur · Aangepast 7 augustus 2017, 00.41 uur
Door: · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

LONDEN Anouk Vetter heeft, na haar Europese titel op de zevenkamp, zondag brons gehaald bij het WK in Londen. Vetter deed dat bovendien met een nieuwe Nederlands puntenrecord van 6636. Het is de eerste Nederlandse medaille bij het WK. Nadine Visser eindigde als zevende. Het goud ging naar de Belgische Naffisatou Thiam (6784) en het zilver was voor de Duitse Carolin Schäfer (6696).

Vetter kon de bronzen medaille al bijna niet meer mislopen na haar topprestatie bij het speerwerpen van 58,41. Zo ver was een atlete nog nooit gekomen tijdens een WK. Het bracht haar van de vijfde naar de derde plaats in de tussenstand.

Lees ook: Vetter naar derde plek meerkamp na speerwerpen

De 24-jarige Amsterdamse had genoeg voorsprong op de nummer vier de Cubaanse Rodríguez. Op de afsluitende 800 meter, niet haar sterkste punt, liep ze 2.19,43, genoeg om haar naar 6636 punten te brengen. Vier jaar geleden was Dafne Schippers de laatste atlete die brons op de meerkamp won bij het WK.

"Doel was top vijf"
Vetter was zelf verbaasd over haar prestatie. "Ik wist het pas toen ik mijn naam op het bord zag staan", zei Vetter bij de NOS. "Mijn doel was de top vijf. Een medaille had ik na de eerste dag al uit mijn hoofd gezet, maar het kan dus toch."

Goede tijd Visser
Nadine Visser uit Hoogkarspel finishte op de 800 meter met 2.14,74 in haar beste tijd van het seizoen. Ze kwam daardoor op 6370 punten, genoeg voor de zevende plek.

De derde Nederlandse deelneemster, Nadine Broersen, moest na et verspringen opgeven met een hamstringblessure.

Lees ook: Broersen staakt meerkamp met hamstringklachten

Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen