Ga naar Content

VIDEO: Man steelt racefiets 'in opdracht van heler' bij Zwanenburgse fietswinkel

ZWANENBURG Eigenaar Ron de Vos van de Zwanenburgse fietsenwinkel De Vos Racefietsen heeft beelden vrijgegeven van de diefstal van een van zijn racefietsen. Opvallend genoeg zou de dief de fiets volgens De Vos direct na de misdaad hebben doorverkocht aan een van zijn 'vaste klanten'.

In de video - die De Vos ook op zijn eigen Facebook-pagina heeft gedeeld - is te zien hoe een man dinsdagavond rond 21.00 uur nonchalant richting de winkel aan de Zwanenburgerdijk loopt.

Daar aangekomen bekijkt hij aandachtig een van de racefietsen die voor de deur staan. Niet veel later tilt hij zijn been over het frame, gaat op het zadel zitten en fietst rustig weg. 

Heler
Volgens De Vos blijkt uit beelden van beveiligingscamera's van zijn buren dat de dief de fiets onmiddellijk na de diefstal heeft doorverkocht. "Aan een vaste klant van mij", vertelt De Vos over de heler aan NH Nieuws. "Waarschijnlijk vond 'ie de fiets te duur."

De Vos weet dat het om een vaste klant gaat omdat hij diens uiterlijk herkent. Hem thuis opzoeken om de fiets terug te eisen, kan niet. "Ik weet z'n adres niet. Maar in de video van de buren is wel zijn kenteken te zien, dus daarmee moet wel lukken."

Kous af
Omdat De Vos de heler graag de kans biedt de fiets terug te bezorgen, heeft hij de beelden waarop de deal te zien is nog niet naar buiten gebracht. "Als 'ie de fiets voor woensdag terugbrengt, is de kous daarmee af." Zo niet, zet hij de beelden alsnog online en doet aangifte. 

De gestolen fiets is een Trek Emonda Carbon Ultegra. Doorgaans gaan die voor enkele duizenden euro's over de toonbank. De gouden tip is De Vos vijfhonderd euro waard.  

Foto: De Vos Racefietsen