Ga naar Content
Sport

Drama voor Menno Vloon: geblesseerd bij eerste poging

6 augustus 2017, 14.38 uur · Aangepast 6 augustus 2017, 17.39 uur
Door: · Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

LONDEN Een drama voor polsstokhoogspringer Menno Vloon. De atleet uit Krommenie raakt bij zijn eerste poging geblesseerd en verliet het stadion in een rolstoel.

Vloon kwam bij zijn eerste sprong over de aanvangshoogte van 5.45 meter ongelukkig terecht in de insteekbak via de staander. Hij moest de strijd staken met heupklachten. Volgens de atletiekunie gaat het naar omstandigheden goed met hem.

"Baal enorm"
"Ik baal enorm", zei hij bij de NOS. "Ik brak de sprong af en normaal kom je dan gewoon goed neer, maar nu dus niet. Mijn heup is flink beurs, ik kan hooguit vijf meter lopen." Heel even hoopte Vloon nog dat hij na een korte behandeling toch verder kon gaan. "Maar het deed te veel pijn en ik wist dat het over en uit was."

"Domme pech"
"Ik voelde me fris en had er enorm veel zin in, maar ik had domme pech. Ik ging weliswaar een beetje scheef na de insteek, maar ik landde gewoon op het kussen. Daar stootte ik op iets hards. Het is vreselijk balen, mijn eerste WK en in mijn eerste sprong gaat het dan fout. Dat mij dit nu moet overkomen.''

De Krommeniër was juist zo goed in vorm en had grote verwachtingen van het WK.

Lees ook: VIDEO: Menno Vloon in bloedvorm voor WK atletiek

De 23-jarige polsstokhoogspringer verbeterde eerder dit seizoen het Nederlands record en bracht dat op 5.85 meter. Het oude record stond sinds 2004 op naam van oud-wereldkampioen Rens Blom met 5,81.

Lees ook: Nederlands record polsstokhoogspringen voor Menno Vloon