Jack Tuijp voor het eerst tegen FC Volendam "Dit is zo niet leuk"

AMSTERDAM Hij speelde maar liefst 393 keer voor en 0 keer tegen FC Volendam. Daar is vanmiddag verandering in gekomen. Volendammer Jack Tuijp heeft met De Dijk, zijn nieuwe club, voor het eerst gespeeld tegen de Volendammers, die de wedstrijd met 4-0 wonnen.

Jack Tuijp zette voor de zomer een punt achter zijn profcarrière en speelt komend seizoen bij tweede divisionist De Dijk. Die club speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen zijn oude club FC Volendam. "Vandaag heb ik een apart gevoel. Ik loop hier nu al wel twee weken, maar het is wel apart om tegenover mijn oude teamgenoten te staan."

De overstap kwam niet als een verassing. De Dijk heeft al langere tijd contact met de aanvaller. "Voor mij was het moment alleen nog niet daar. Afgelopen zomer vond ik het wel een mooi moment om de overstap te maken", legt Tuijp uit. "We trainen hier drie keer in de week en hebben een wedstrijd. Dus ik zie dit zeker nog niet als afbouwen en ik kan zo lekker blijven voetballen."

Video #168542

De Volendammers maakten duidelijk dat er echt wel een verschil zit tussen de Jupiler League en de tweede divisie. Binnen tien minuten stond FC Volendam op voorsprong. Kevin van Kippersluis scoorde via de rug van Schilder de 0-1. Nog voor de rust maakte Joey Veerman daar met een mooie individuele actie 0-2 van.

Meteen na rust zorgde De Dijk zelf voor de 0-3. Na een misverstand tussen Verschraagen en keeper Verhoeven ging de bal via de doelman in de goal. Met nog twintig minuten te gaan zorgde invaller Alex Plat voor de 0-4, wat later ook de eindstand was, tot ongenoegen van Tuijp. "Dit is zo niet leuk. Je hoopt er meer een wedstrijd van te maken", vetelt hij. "Als ik zo naar het scorebord kijk ben ik niet tevreden."

De Dijk is mogelijk Toni Tol voor enige tijd kwijt. Hij viel na twintig minuten uit met wat er uit zag als een hamstringblessure.

Opstelling De Dijk: Verhoeven; Westmaas,Verschraagen, Schilder, Tol (Woudenberg), Ahahaoui, Wiltenburg, Loukili, Gourari, Ruder, Tuijp

Opstelling FC Volendam: v.Stappershoef; Evers,Schilder, Schouten, Kok; Mertens, Veerman, Runderkamp; Pedro, v.Kippersluis, ten Den