Ga naar Content
Noord-Holland

Weggelopen meisje (9) schrijft schattig excuusbriefje aan agent

5 augustus 2017, 13.25 uur · Aangepast 5 augustus 2017, 13.42 uur
Door: · Foto: Politie Amsterdam Nieuw-West Zuid

AMSTERDAM De 9-jarige Ella uit Amsterdam heeft afgelopen maandagavond voor behoorlijk wat consternatie gezorgd in haar woonwijk en bij de politie door na een ruzie met haar moeder van huis weg te lopen. Het liep gelukkig allemaal goed af en als excuus schreef het meisje een briefje aan de politie.

De politie werd maandagavond gealarmeerd door meerdere bezorgde buurtbewoners die Ella op blote voeten hadden aangetroffen in het Kasterleepark in Amsterdam Nieuw-West. Het meisje is door een omstander thuisgebracht en even later kwam de politie daar op bezoek. Het meisje was echter uit schaamte in een voorraadkast gekropen en wilde pas na een tijdje tevoorschijn komen en vertellen wat er was gebeurd.

Briefje en tekening
Later deze week bleek Ella zo ondersteboven te zijn geweest van haar avontuur, dat ze de politie nogmaals graag haar verhaal wilde vertellen door middel van een brief en een tekening. "Maandagavond kwamen wij terug van vakantie", schrijft ze. "Het was al laat. Ik mocht nog eventjes op de iPad voor het slapen gaan."

"Toen ik net was gaan zitten, moest ik van mama mijn slippers opruimen. Ik zette ze op de bench van de hond. Toen ik opnieuw helemaal was gaan zitten, zei mama dat ik ze op de kast moest zetten."

Kriegelig
"Dat vond ik super vervelend en ik werd kriegelig. Toen werd ik brutaal en werd het steeds erger en erger. Uiteindelijk liep ik weg. Ik ging niet ver en een mevrouw bracht mij thuis. Ik kwam boven en gaf mama een knuffel. We hadden een goed gesprek."

In de kast
"Toen belde de politie aan en ik ben in de kast gaan staan. Mama riep dat de politieagent zei dat ik niet meer weg mag lopen en dat ik goed naar mama moest luisteren en ik zal mijn best doen mij beter in te houden."

De politie bedankt haar op Facebook: "Ella, mooi geschreven en wat een leuke tekening!"