Ga naar Content
Noord-Holland

Volendamse visser vindt schildpad in fuik

4 augustus 2017, 19.38 uur · Aangepast 4 augustus 2017, 20.36 uur
Door: · Foto: Patrick Schilder

VOLENDAM Meestal vindt de Volendammer Patrick Schilder alleen maar vissen in zijn fuiken, maar toen hij vandaag op het IJsselmeer aan het werk was, trof hij een schildpad aan.

De visser keek raar op toen hij het dier tevoorschijn zag komen. "Wat moet je daar nou mee?, vroeg hij zichzelf af. Hij vermoedt dat het beestje, dat ongeveer twee kilo woog, door zijn eigenaar in het IJsselmeer is gedumpt. "Hij was ongeveer zo groot als een laars."

Lees ook: Vreemde eend in de bijt in Landsmeerse sloot: "Lijkt alsof hij ieder jaar groter wordt"

Voor soorten die hij normaal gesproken niet vangt, zoals zalm en meerval, krijgt Patrick een premie als hij die inlevert. "Wij zetten die echter terug de zee in. Laat die beestjes maar gaan, denk ik dan. Zo is het ook met deze schildpad, zonde van zo'n beestje."

Schedel
De schildpad is niet het raarste wat Patrick ooit in zijn fuik heeft gevonden. Tijdens een tocht voor de kust van Oostende viste hij eens een schedel van een mens op. "Ik denk dat die van een Engelse soldaat is geweest. De kaak was afgebroken. Ik wilde hem meenemen voor mijn zoontje, maar dacht dat mijn vrouw er niet blij mee zou zijn, dus toen heb ik hem teruggegooid." Ook ving hij eens een slang en wat goudvissen.