Ga naar Content

'Inbrekersbrief' leidt tot paniek in Purmerend

PURMEREND Er is flinke paniek ontstaan door een mysterieus briefje dat in de brievenbussen belandde bij mensen in Purmerend-Zuid. Hierin werd opgeroepen om de deuren van tuinhekken niet op slot te doen, zodat dakdekkers makkelijk bij het dak konden komen. Op social media ging al snel de waarschuwing rond dat het om een inbrekersgilde zou gaan.

"Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw poort voor ons open te laten zodat wij onze werkzaamheden kunnen uitvoeren", is de boodschap die bewoners kregen. "Er is laatst bij de buurvrouw geprobeerd in te breken en bij mij ook", vertelt Nancey van der Have aan NH Nieuws. "Ik had zoiets van: één en één is twee." Nancy sloot haar poortdeur en zette onmiddellijk een waarschuwing op Facebook om de dieven te snel af te zijn.  

Briefpapier
Ondanks alle paniek blijkt echter dat de brief authentiek is. Cor-Jan van 't Veer is bedrijfsleider bij BOKO Dakbouw en laat weten dat een dakdekker geheel zelfstandig te werk is gegaan en niet het officiële briefpapier heeft gebruikt. Ondertussen zijn er tachtig nieuwe brieven op officieel papier in de buurt verspreid. Cor-Jan vindt het jammer dat er zoveel paniek is ontstaan. "Had even gebeld, een beller is sneller", zegt hij.

Nancy houdt ondanks het goede nieuws de deuren dicht. "Het is wel goed. Mijn schutting gaat niet open, kom er dan maar met een ladder overheen." 

Foto: NH/Mischa Korzec