Ga naar Content
Noord-Holland

Uitzonderlijk lange file op Texel: "Nooit eerder gezien"

4 augustus 2017, 13.30 uur · Aangepast 4 augustus 2017, 14.08 uur
Door: · Foto: ANWB

TEXEL Achttien minuten vertraging. Dat klinkt niet als een file die het nieuws sowieso haalt. In dit geval wel, want hij staat op een uitzonderlijke locatie: Texel.

De ANWB twittert vanochtend dat er 'flinke file' op Texel staat. Van Den Burg tot aan de veerhaven staat het verkeer over een afstand van zo'n vier kilometer vast.  

Een woordvoerder van de VID bevestigt dat de lengte van deze file uitzonderlijk is voor het eiland. "Zo'n lange file heb ik nog niet eerder gezien. Dat is ongebruikelijk."

Richting veerhaven 'ook best druk'
Een oorzaak kan ze niet vinden. "Er is in ieder geval geen ongeluk gebeurd." Wel ziet ze op de webcams dat het op de N250 richting de veerhaven in Den Helder ook 'best druk' is.  

Vooral voor en in Den Helder staat het verkeer op de N250. "Maar tussen de file en de veerhaven kan het verkeer goed doorrijden." Een enkeling automobilist meldt dat ze richting Texel al op de N9 bij Alkmaar in de file komt. Daar staat inderdaad een file, tot voorbij Schoorl. 

Flinke file op #Texel op de #N501 richting Den Helder. pic.twitter.com/tRmiE77dhZ

— ANWBverkeer (@ANWBverkeer) August 4, 2017

Bij Alkmaar al in de file staan voor de boot ri Texel.Wat heb ik toch een intense hekel aan de N9, Den Helder en teveel aan Duitse toeristen

— Nanda van 't Veer (@NandavtVeer) August 4, 2017