Ga naar Content
Noord-Holland

Slachtoffer schietpartij Den Helder is 42-jarige man, schutter opgepakt

4 augustus 2017, 12.00 uur · Aangepast 4 augustus 2017, 12.31 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

DEN HELDER De politie heeft een 30-jarige Heldenaar aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident van gisteravond, aan de Brakkeveldweg in Den Helder. Daarbij raakte een 42-jarige Heldenaar ernstig gewond.

De politie kreeg kort na 20.00 tips dat er op de Brakkeveldweg werd geschoten. Getuigen meldden ook dat ze een man met een vuurwapen hadden zien weglopen. 

Eenmaal ter plaatse troffen agenten de zwaargewonde man aan. De traumahelikopter en ambulances kwamen ter plaatse, waarna hij op straat aan zijn verwondingen is behandeld. Vervolgens is hij naar het ziekenhuis gebracht. Hij is niet in levensgevaar, zo meldt de politie. 

Lees ook: Man neergeschoten in Den Helder, politie zoekt schutter

Omdat getuigen een goed signalement van de schutter gaven, kon de politie hem in de loop van de nacht aanhouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau en zit vast.

Over de aanleiding van het geweld is nog niets bekend. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden daarom verzocht alsnog contact op te nemen via telefoonnummer 0800-8844 of 0800-7000.