Ga naar Content

Zeer grote brand in loods Boesingheliede onder controle

BOESINGHELIEDE De zeer grote brand in een loods aan de Schipholweg in Boesingheliede is onder controle. De brandweer gaf iets voor 6.30 uur het sein brand meester.

Het vuur ontstond rond 04.00 uur in een pand waar een aquariumbedrijf zit gevestigd. De brandweer rukte snel uit en sprak al snel van een zeer grote brand. Het nablussen gaat nog enkele uren duren.

De Veiligheidsregio Kennemerland heeft via Twitter laten weten dat er geen gewonden bij de brand zijn gevallen. Er was niemand aanwezig in een woning die op het terrein staat, wordt daar nog aan toegevoegd. 

Beperkt verkeer
Bij de vlammenzee kwam veel rook vrij, die richting de A9 trok. Daar gold een tijdlang een snelheidsbeperking, maar deze gold rond 7.20 uur niet langer. De N232 is wel nog helemaal dicht.

Brand in een loods langs de #N232 (Schipholweg). Weg is dicht tussen de #N205 en de #N519. Op de A9 een snelheidsbeperking. pic.twitter.com/vopNhKpoRq

— VID (@vid) August 2, 2017

Het vliegverkeer ondervindt vooralsnog geen hinder. 

De loods ligt vlakbij Schiphol. De brand veroorzaakt veel rookontwikkeling, maar ver vliegverkeer heeft er geen last van.

— VRK (@VRKennemerland) August 2, 2017