Ga naar Content

Droomkasteel of horrorpaleis?

Paddenstoelen op de muur, drijvende vloeren en vogellijkjes. Een greep uit wat je tegenkomt in een Frans château dat een tijd lang heeft leeggestaan. Maar de kersverse kasteelbeheerders Ruud en Nathalie Kuiper zien het allemaal nog zitten. 

De Purmerenders verhuisden eind april naar het Franse Pouzauges om het 'Château de la Cacaudiere' als bed and breakfast te gaan runnen. Dat er vier jaar niet gestookt is, was op sommige plekken goed te zien. Paddenstoelen groeiden aan de muur. 

Zie ook: Toffe beelden: Haarlemse waaghals zoekt altijd nieuwe 'thrill'

"Hier brokkelt nog wat van de muur", wijst Ruud naar een muur die nog wel een stucbeurtje kan gebruiken. De kasteelbeheerder loopt de volgende kamer binnen. "En hier hebben we een vliegenprobleempje", zegt Ruud zonder blikken of blozen. De complete vloer ligt bezaaid met dode vliegen. "Tja, dat hoort er bij."

Video #168442

Ook de zolder brengt leuke verrassingen met zich mee. In een van de torentjes heeft Ruud verschillende vogellijkjes gevonden. "Die laat ik maar niet aan Nathalie zien", aldus Ruud. 

Zie ook: In de camper met Hans en Marjan: "Bier moet er wezen"

Nieuwsgierig?
In aflevering #2 van het reisprogramma NH De Wereld Rond zien we wat Ruud en Nathalie in hun eerste week tegenkomen in hun kasteel. Op zaterdag 5 augustus wordt het uitgezonden op tv om 18.15 uur, 20.35 uur en 22.15 uur. 

Foto: NH / Eline Boshuizen