Ga naar Content
Noord-Holland

Drukte rondom Schiphol op zwarte zaterdag

29 juli 2017, 11.05 uur · Aangepast 29 juli 2017, 12.36 uur
Door: · Foto: ANP

SCHIPHOL Automobilisten stonden vanmorgen, op zwarte zaterdag, al vroeg in de file. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) is het onder meer rondom Schiphol erg druk.

"Op Schiphol begint het wachten op de afrit. Neem ruim de tijd om er te komen, want die laatste kilometer kan zo een half uur langer duren", twittert de VID. Mensen die later op de dag op Schiphol moeten zijn, wordt geadviseerd om een uur eerder te komen. De VID verwacht namelijk dat het nog drukker wordt.

Volgens een woordvoerder van Schiphol is het op de luchthaven wel druk, maar "beheersbaar". Er worden vandaag zo'n 206.000 passagiers verwacht. "Ik heb geen signalen dat het uit de klauwen loopt."

Route du Soleil
Op belangrijke vakantieroutes naar het zuiden begonnen de files vannacht al. Het is druk op de klassieke vakantieroutes, zoals voor de Gotthard-tunnel in Zwitserland, op de Route du Soleil in Frankrijk en op wegen richting Oostenrijk.

In Frankrijk is sprake van de eerste 'zwarte zaterdag' in een reeks van vier. Voor miljoenen Fransen begint de vakantie en veel vakantiegangers zijn weer onderweg naar huis.