Ga naar Content

Beginnende strandjutter direct succesvol: op zoek naar de eigenaar van een trouwring

WIJK AAN ZEE Zijn collega strandjutters noemen het uniek. Beverwijker Jan van Schooten (65) is slechts een week met een detector te vinden op het strand, maar is direct al bijzonder succesvol. Het resultaat: een klinkende munt, én twee trouwringen.

Toch is hij allerminst van plan de ringen in zijn eigen zak te steken. “Omdat diegene zich mogelijk wezenloos aan het zoeken is”, legt hij uit. Een ring vond hij op het strand van Wijk aan Zee, de ander in een Heemskerks bos aan de Marquettelaan.

“Het is natuurlijk de charme om de persoon van wie hij is te vinden. Dat is juist de sport: Want zou het niet prachtig zijn als ik straks de ringen weer zou kunnen overhandigen? Het is gewoon de spanning voor het zoeken naar het onbekende, dat maakt het leuk. ”

Springlevend
Van Schooten gaat over twee dagen met pensioen, na 49 jaar trouwe dienst als arbeider in een staalfabriek. Met het jutten blijft hij springlevend, denkt hij. “Ik wil geen kasplantje worden, ben echt een doener. Dus ik heb het hier helemaal mee gevonden.”

Trouwringen
Ben jij de eigenaar van een trouwring? Neem dan contact op via [email protected].

Foto: Dennis Mantz / NH