Ga naar Content
Noord-Holland

Getuige dodelijke steekpartij in Amsterdam: "Iedereen raakte in paniek"

27 juli 2017, 22.10 uur · Aangepast 27 juli 2017, 22.21 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

AMSTERDAM (AT5) In de Amsterdamse metrolijn 53 ontstond vanavond rond 18.00 uur veel paniek nadat er iemand werd neergestoken, zo vertelt een getuige aan AT5. "Iedereen rende naar voren toe." Het slachtoffer is uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen.

De man werd neergestoken in de metro tussen Duivendrecht en Venserpolder. "Er is geen ruzie aan vooraf gegaan. De meneer is er volgensmij zeer ernstig aan toe. Iedereen raakte in paniek en rende naar voren. Op een gegeven moment stopte de metro en konden we eruit. We hebben toen gewacht op de ambulance. Dat leek heel lang te duren", verklaart de getuige kort na de steekpartij.

Overleden
De vrouw twijfelde al direct aan het feit of de man nog zou leven. Een uur na de steekpartij bevestigde de politie inderdaad het overlijden van het slachtoffer. "De situatie was heel paniekerig. Niemand wist wat er aan de hand was. Wat voor incident het was", vertelt de getuige.

Lees ook: Dode bij steekpartij op druk metrostation in Amsterdam

Tijdens de steekpartij reed de metro. Uiteindelijk werd er op station Venserpolder gestopt. "Voor de steekpartij was het eigenlijk doodstil totdat dit gebeurde", beschrijft de vrouw. 

Verdachte
Na de steekpartij kon de politie een verdachte aanhouden. "Ik hoorde dat hij na de steekpartij een poosje op het perron bleef staan. We moesten op een gegeven moment allemaal weg, maar ik durfde eigenlijk niet. Want ik dacht: waar moet ik dan langs? Ik heb de verdachte zelf niet gezien", zegt de getuige. "De metro was niet overvol, maar redelijk gevuld toen het gebeurde. Ik ga nu thuis maar even thuis shaken. Het is toch allemaal heel eng."

Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen