Ga naar Content
Noord-Holland

Huizenmarkt in Amsterdam overspannen? In Beverwijk is het nog erger

27 juli 2017, 17.41 uur
Door: · Foto: Shutterstock

BEVERWIJK Dat de gekte op de woningmarkt in Amsterdam groot is wisten we wel, maar in Beverwijk en Heemskerk blijkt die nog veel groter. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) is de regio Midden-Kennemerland namelijk de meest krappe huizenregio van Nederland.

Dat geven de makelaars aan in een interview met RTL Z. Zo wordt er in Beverwijk, Heemskerk en ook Castricum bijna geen huis meer verkocht zonder dat er een kijkdag plaatsvindt. Als een woning in deze regio te koop wordt gezet, kan de eigenaar rekenen op zeker tien biedingen, soms wel tientallen. Huizen gaan inmiddels ver boven de vraagprijs weg.

Lees ook: Huizenprijzen Noord-Holland crisis te boven

In Amsterdam heeft een koper gemiddeld de keuze uit 2,6 woningen. Voor de regio Midden-Kennemerland is dat nog minder: 2,4 woningen. Toch lijkt Amsterdam ook in die regio de bron te zijn van de gekte.

Volgens makelaars is het gebied opeens populair onder Amsterdammers die de hoge prijzen in steden als Haarlem niet meer willen betalen, en onder Haarlemmers die van de markt gedrukt worden door Amsterdammers met een flinke zak overwaarde van hun verkochte woning.

Lees ook: Duurste huizen staan in Bloemendaal

Hoewel Beverwijk en Heemskerk onder de rook liggen van de staalfabrieken van Tata Steel, blijkt dat kopers weinig te deren. De relatief lage huizenprijzen zijn daar de grootste oorzaak van.