Ga naar Content
Noord-Holland

Griezelige verrassing voor gezin uit Nieuw-Vennep: wurgslang in de achtertuin

27 juli 2017, 00.37 uur · Aangepast 27 juli 2017, 13.31 uur
Door: · Foto: Jessica van Schie

NIEUW-VENNEP En dan stuit je opeens op een rattenslang van ruim een meter lang. Gewoon in je achtertuin. Het overkwam de familie van Schie uit Nieuw-Vennep vanavond.

Jessica van Schie vertelt aan NH Nieuws hoe haar 14-jarige dochter Tessa de slang ontdekte. "Ze reed erover heen toen ze op de fiets thuiskwam." Haar dochter riep direct haar ouders en zonder aarzelen probeerde Jessica de slang te pakken. "Hij viel toen naar me uit, dus toen ben ik maar gestopt, want ik wist niet wat voor slang het was", beschrijft Jessica.

Schepnet
Desondanks lukte het ze om de slang met een schepnet te vangen. "Ik ben niet zo bang aangelegd", vertelt de heldhaftige moeder nuchter. Uiteindelijk heeft ze de politie gebeld, waarna agenten het beest direct hebben opgehaald. Het bleek om een rattenslang te gaan die niet giftig is. "Hij komt hier niet voor, dus hij zal wel ergens ontsnapt zijn", concludeert Jessica.

Waar veel mensen niet op zo'n onaangename verrassing zitten te wachten, kan de familie de lol er wel van inzien. "Hartstikke leuk om mee te maken op een doodgewone avond", besluit ze lachend.