Ga naar Content
Noord-Holland

Dagelijkse toeristenbus toch niet door smalle woonstraten Alkmaar

25 juli 2017, 20.54 uur
Door: · Foto: TIP Alkmaar

ALKMAAR De toeristische hop-on hop-off busjes mogen niet door de smalle autoluwe woonstraten, zoals de Sint Annastraat en Geest, rijden. Dat heeft het college van de gemeente Alkmaar vanavond besloten.

De elektrische busjes gaan vanaf augustus zes dagen in de week door de binnenstad rijden. Nu heeft het college zich dus door kritische bewoners laten overtuigen dat een route door de smalle woonstraten niet wenselijk is. De route zal dus niet door de Sint Annastraat en Geest lopen, maar wel over de Langestraat. Dat laat de gemeente weten in een persbericht

Lees ook: Bewoners Alkmaar centrum vrezen komst dagelijkse toeristenbus

De busjes - die al jaren in Hoorn rijden - worden bestuurd door vrijwilligers en rijden stapvoets. Bewoners vreesden niet alleen voor overlast, maar waren ook bang dat de verkeersveiligheid zou afnemen. Bovendien vonden ze dat ze te laat zijn geïnformeerd. Vorige week kregen ze een brief met de mededeling dat de toeristenbus per augustus gaat rijden.

Vanwege de ophef is besloten een informatieavond te organiseren. Die vindt plaats op woensdag 26 juli om 19:30 uur in brasserie King's Inn.