Ga naar Content
Noord-Holland

Wilde politieachtervolging met crash in Zuidoostbeemster

25 juli 2017, 14.42 uur · Aangepast 25 juli 2017, 19.17 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NIBBIXWOUD De politie heeft gisterochtend een 27-jarige man uit Nibbixwoud aangehouden na een wilde achtervolging per auto en te voet door de Beemster.

De man wordt verdacht van inbraak in een pand aan de Zuiderweg in Zuidoostbeemster, meldt mediapartner Alkmaar Centraal. Daarnaast bleek de auto waarmee hij was gevlucht en gecrasht gestolen te zijn.

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding binnen van een mogelijke inbraak aan de Zuiderweg. Bij aankomst zagen agenten een voertuig voor het pand staan. Daarna bleek dat iemand had ingebroken en meerdere ruimtes had doorzocht. Hierop is er in de omgeving met meerdere agenten en een speurhond gezocht naar verdachten.

Stopteken genegeerd
Tijdens die zoektocht werden de agenten verrast door een auto die met hoge snelheid vanaf de Volgerweg richting de Middenweg reed. De man negeerde een stopteken en reed snel door. Tijdens de achtervolging crashte hij op de Zuiddijk en vluchtte te voet verder. Uiteindelijk is hij toch aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.