Ga naar Content

Woningoverval in Oosterblokker: bewoners mishandeld en vastgebonden op bed

OOSTERBLOKKER De bewoners van een woning aan de straat Oosterblokker in Oosterblokker zijn vanochtend vroeg thuis overvallen. Volgens een buurtbewoner zouden een man en zijn partner in bed zijn vastgebonden door de overvallers.

De bewoners werden rond 6.00 uur in hun slaap verrast door twee mannen en werden gekneveld en mishandeld, zo laat de politie weten. De twee overvallers doorzochten twee uur lang de woning en gingen er uiteindelijk rond 8.00 uur vandoor met de zwarte Audi A3 van de bewoners.

"Opvallend is dat er in de auto een oranje, grijs, rood kiteboard zit en opvallende neon gele en rood/zwarte tassen", meldt de politie verder. 

Vastgebonden op bed
Een buurvrouw laat NH Nieuws weten dat ze nietsvermoedend in haar woonkamer zat toen ze plotseling iemand buiten zag lopen in zijn onderbroek. Ze ging poolshoogte nemen en zag toen dat het haar buurman was. De vrouw kreeg toen te horen dat er was ingebroken bij haar buren, vertelt ze. "Ze waren samen vastgebonden in bed."

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien dat met de overval te maken kan hebben of de zwarte Audi hebben gezien met de opvallende kitespullen erin. 

UPDATE 13.15 uur: De Audi waarmee de overvallers ervandoor zijn gegaan, is inmiddels teruggevonden in Zwaag, bevestigt de politie. Die is nadrukkelijk op zoek naar mensen die de zwarte A3 rond 08.00 uur hebben zien rijden in de Compagnie in Zwaag. De daders zijn nog voortvluchtig. 

Wat de overvallers allemaal hebben buitgemaakt, is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de slachtoffers lichte verwondingen hebben opgelopen.