Ga naar Content
Sport

Transfer Riedewald naar Crystal Palace eindelijk rond

24 juli 2017, 20.28 uur · Aangepast 24 juli 2017, 21.15 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

LONDEN De kogel is door de kerk. Jairo Riedewald heeft zijn transfer naar Crystal Palace maandag afgerond. Hij werd maandag eerst medisch gekeurd en tekende vervolgens een vijfjarig contract bij de club uit de Premier League.

De 20-jarige Riedewald treft bij Crystal Palace trainer Frank de Boer, die hem bij Ajax liet debuteren. Vorig jaar verloor hij onder coach Peter Bosz zijn basisplaats aan spelers als Nick Viergever en Matthijs de Ligt. Ajax ontvangt naar verluidt 9 miljoen euro voor de linksbenige voetballer uit Haarlem. Riedewald had bij Ajax nog een contract dat tot medio 2020 doorliep.

De linksbenige speler speelde sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 19 december 2013 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de bekerwedstrijd IJsselmeervogels - Ajax (0-3). In totaal speelde Riedewald 93 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin drie doelpunten. Met Ajax werd hij in 2014 landskampioen. 

"Geweldige kans"
"Ik ben blij dat ik voor Crystal Palace ga spelen", vertelde Riedewald nadat hij in zijn nieuwe clubkleuren op de foto was gegaan. "Het is mooi om een kans te krijgen in de Premier League. Dat is een geweldige competitie. Het is voor mij ook een geweldige kans om weer onder Frank de Boer te voetballen."

Meer vertrekkende spelers
Riedewald is het vierde talent dat Ajax in korte tijd verlaat. Vorig seizoen vertrokken Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi. Kenny Tete tekende deze zomer bij Olympique Lyon.

Ajax nam de afgelopen maanden ook afscheid van Davy Klaassen, Bertrand Traoré, Heiko Hestermann en Diederik Boer. De club versterkte zich vooralsnog alleen met keeper Benjamin van Leer en de transfervrije Klaas-Jan Huntelaar. Ajax is nog op zoek naar een vleugelaanvaller, maar een overeenkomst met de begeerde Braziliaan Richarlison de Andrade laat nog steeds op zich wachten. Trainer Marcel Keizer hoopt ook nog een vleugelverdediger te kunnen verwelkomen.