Ga naar Content
Noord-Holland

Honigfabriek Koog aan de Zaan wacht sloopkogel: "Gelukkig genieten we er nu ten volle van"

24 juli 2017, 17.02 uur · Aangepast 24 juli 2017, 17.37 uur
Door: · Foto: Ten Broeke Vastgoedontwikkeling

KOOG AAN DE ZAAN De voormalige Honigfabriek van Dr. Oetker in Koog aan de Zaan wordt gesloopt. Het markante gebouw aan de Zaan dat momenteel dienst doet als creatieve broedplaats moet tegen de vlakte om ruimte te maken voor een appartementencomplex.

Dat meldt NH Nieuwspartner De Orkaan vandaag. Volgens de Facebook-pagina zijn (of waren) er onder meer een houtzagerij, een goud- en edelsmid, een kookstudio en een theaterschool in het fabrieksgebouw gevestigd. 

Lees ook: Voormalige Honig-fabriek wordt graffitikunstwerk

De creatieve eenpitters en bedrijfjes die gebruikmaken van het pand hoeven er niet direct uit. Hun huurcontract loopt tot 2019, wat betekent dat op z'n vroegst in dat jaar een begin wordt gemaakt met de sloop.

Twee units leeg
In een reactie op de aangekondigde sloop noemt de Stichting Broedplaats aan de Zaan, die het bedrijfsverzamelgebouw runt, het pand 'met recht een goed functionerende broedplaats'. Op dit moment staan er volgens de stichting slechts twee units leeg. 

"Natuurlijk vinden we het jammer", schrijft de stichting op haar Facebook-pagina. "Maar in ieder geval genieten we er nu ten volle van...De huurders maken de Honigfabriek met alles wat er bedacht en geproduceerd wordt en daar zijn we trots op. 

'Fraai uitzicht'
Uiteindelijk zullen er zo'n honderd appartementen 'met fraai uitzicht over de Zaan' op het terrein verrijzen, belooft Ten Broeke Vastgoedontwikkeling