Ga naar Content

Inval in Alkmaarse woning volgde op melding van gewapende man

ALKMAAR De politie kwam vanmiddag massaal in actie in de Alkmaarse Mgr Nolensstraat omdat een getuige had gezien dat iemand met een wapen één van de flatwoningen binnenging. Het wapen is niet gevonden, maar er zijn wel drie mensen aangehouden.

"We kregen een melding van iemand die had gezien dat er een meneer met een automatisch wapen naar binnen was gegaan", vertelt een politiewoordvoerder aan NH Nieuws. "Dat is natuurlijk een serieuze melding. Je wilt voorkomen dat daar dingen gebeuren", verklaart ze de inzet van onder meer het arrestatieteam.  

Lees ook: Inval in woning Alkmaar na 'melding van verdachte situatie'

Dat team is aan het begin van de avond de woning binnengegaan om naar het wapen te zoeken. Het wapen is nog niet gevonden, maar de zoekactie duurt voort. 

Drie aanhoudingen
In de woning is een vrouw aangehouden op verdenking van overtreding van de wet wapens en munitie, zo laat de politiewoordvoerder weten. Dat hoeft niet te betekenen dat er in de woning inderdaad een wapen is gevonden, aldus de woordvoerder. Op straat werd een tweede vrouw aangehouden, evenals de andere vrouw verdacht van wapenbezit, -handel of -vervoer. 

Op straat is een derde aanhouding verricht voor het verstoren van de openbare orde. Over de identiteit van de aangehouden verdachten, kan de politie verder geen mededelingen doen. 

Video #167998
Foto: Maurice Amoureus