Ga naar Content

Inval in woning Alkmaar na 'melding van verdachte situatie'

ALKMAAR De politie in momenteel bezig met een grote actie in Alkmaar. Aanleiding voor de actie is een 'melding van een verdachte situatie', zo laat een politiewoordvoerder weten.

"We onderzoeken momenteel wat er aan de hand is", aldus de woordvoerder. Wat er precies aan de hand is, wil ze in het belang van het onderzoek niet zeggen.

De exacte locatie van de verdachte situatie geeft de woordvoerder liever niet prijs, 'omdat er al heel veel mensen op de been zijn'. Op foto's is te zien dat een arrestatieteam in de Vondelstraat, voor de deur van sportschool Fit for Free, een actie voorbereidt.

Kogelwerende vesten
Gehuld in kogelwerende vesten maakten ze daar onder meer stormram klaar voor gebruik. Die worden doorgaans gebruikt om deuren in te beuken. Volgens getuigen werd daar een inval in een pand in de nabijgelegen Monseigneur Nolensstraat voorbereid. 

Lees ook: Inval in Alkmaarse woning volgde op melding gewapende man 

NH-verslaggever Annabelle Zandbergen is ter plaatse en heeft gezien dat de inval zojuist is afgerond. Hoewel de politie de afzetlinten na de inval verwijderde, valt het haar op dat ze nu weer worden opgehangen.  

Emoties
Waarom de omgeving rond het appartementencomplex opnieuw wordt afgezet is onbekend. Mogelijk heeft het te maken met de hoogopgelopen emoties bij de omwonenden, die na het verwijderen van de afzetting in groten getalen richting het appartementencomplex liepen.  

De politie kan die lezing nog niet bevestigen. Er heeft enige tijd een politiehelikopter boven de stad gecirckeld, maar die is volgens de woordvoerder inmiddels vertrokken.

Video #167998