Ga naar Content

FC Volendam sluit eerste deel van voorbereiding af met overwinning [met samenvatting]

HEERHUGOWAARD Met een 8-0 overwinning op tweede klasser SVW'27 uit Heerhugowaard heeft FC Volendam het eerste gedeelte van de voorbereiding afgesloten. Na de overwinningen op ACV Assen en De Spartanen volgden nederlagen tegen NAC Breda en Heerenveen en dus was de overwinning op het 90-jarige SVW'27 een prima afsluiting van het eerste gedeelte. Zo'n 200 toeschouwers waren op het oefenduel afgekomen.

Net als in de vorige oefenwedstrijden gebruikte trainer Misha Salden veel spelers. Er kwamen na de rust (0-2) elf andere spelers in het veld die de voorsprong uitbouwden tot de 0-8 einduitslag. Die uitslag was voor Salden bijzaak, veel belangrijker vond hij het feit dat FC Volendam zich presenteerde in de regio.

Video #167959

FC Volendam is nu ruim drie en een halve week bezig aan de voorbereiding en speelde vijf oefenwedstrijden. Salden gebruikte in het eerste gedeelte van de voorbereiding al zijn spelers om te zien wat de kwaliteiten zijn van de selectie. Doordat er in de oefenwedstrijden veel verschillende spelers in het veld stonden is er nog niet echt een basis elf.

Video #167962

Bij FC Volendam speelde Kees Kwakman net als Kevin van Kippersluis ruim een uur mee. Kwakman is normaal gesproken de aanvoerder van het team, maar moet ook in deze voorbereiding zijn plaatsje in de selectie afdwingen. Het feit dat hij als oudgediende veel ervaring en respect binnen de selectie heeft, geeft hem nog geen zekere plek op het wedstrijdformulier.

Video #167964

De jonge Roy Tol zat voor de eerste maal bij de selectie. Tol gaat dit jaar vooral spelen bij Jong Volendam in de derde divisie, maar hoopt ook op speelminuten in het eerste felftal. Tegen SVW'27 gaf hij met een goal en een assist direct zijn vistekaartje af. Hij hoopt dat het komende seizoen zijn jaar wordt.

Video #167965

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd:

Video #167966

Score verloop SVW 27 - FC Volendam (rust 0-2 eindstand 0-8):
0-1 Roy Tol
0-2 Jari Vlak
0-3 Kevin van Kippersluis (strafschop)
0-4 Rodney Smorenberg
0-5 Kay Tejan
0-6 Nick Runderkamp
0-7 Nick Runderkamp
0-8 Enzo Stroo