Ga naar Content
Noord-Holland

Bewoners Diemense flat mogen vandaag terug naar huis na fatale brand

22 juli 2017, 12.16 uur · Aangepast 22 juli 2017, 21.39 uur
Door: · Foto: HFV / Olim Bajmat

DIEMEN De bewoners van de studentenflat in Diemen waar eerder deze week brand woedde kunnen vandaag rond 13.00 uur hun appartement of kamer weer in.

Dat heeft woningbouwvereniging De Key, eigenaar van de vijftien verdiepingen tellende flat aan de Rode Kruislaan, in een e-mail (.pdf) aan de bewoners laten weten. De gemeente Diemen heeft de woning gekeurd en geconcludeerd dat ze 'veilig zijn voor bewoning'.

Lees ook: Dode en zwaargewonde gevonden in ontruimde flat Diemen

De brand woedde in de nacht van dinsdag op woensdag op de benedenverdieping van de flat. De flat werd ontruimd en het vuur werd geblust.

Hoewel het er op leek dat er 'slechts' drie gewonden waren gevallen, trof de brandweer in de loop van de ochtend op de elfde verdieping alsnog een dode en zwaargewonde aan. 

Optreden brandweer
De burgemeester kondigde woensdag aan dat het optreden van de brandweer uitvoerig zal worden onderzocht. Het lijkt er volgens hem op dat de brandweer bij de ontruiming niet alle woningen goed heeft gecontroleerd.

Lees ook: Optreden brandweer onderzocht na fatale brand Diemen

De afgelopen dagen zijn de gasinstallatie en de verlichting in de trappenhuizen hersteld. Omdat door de brand de brandmeldinstallatie onbruikbaar is geworden, wordt ook die de komende tijd vervangen. Tot het zover is, wordt de flat 'bewaakt' door brandwachten die 24 uur per dag aanwezig zijn.