Ga naar Content

Omwonenden spoorwegovergang Heiloo vinden de oversteek veilig genoeg

HEILOO De onbewaakte overgang waar gistermiddag een botsing plaatsvond tussen een busje en een trein is niet gevaarlijk. Volgens omwonenden zijn er genoeg waarschuwingssignalen bij de overweg.

"Ik woon hier 34 jaar en er is nog nooit zo’n ongeluk gebeurd hier. Godzijdank is het goed afgelopen en ik begreep ook dat ze niet goed opgelet hadden. Maar het komt niet doordat het onveilig is". Dat stelt een direct omwonende van de spoorwegovergang waar gisteren de aanrijding tussen een bestelbus en een intercity was.

Lees ook: Slachtoffers treinongeval allemaal weer thuis: "Schrik zit er wel goed in"

Volgens wethouder Rob Opdam gebeuren ongelukken zoals die van gisteren eigenlijk nooit. Toch is de gemeente in gesprek met ProRail om te kijken of de drie onbewaakte overgangen in Heiloo veiliger kunnen.

De gemeente wil het liefst spoorbomen hebben. "Maar wat het wordt moet uit het overleg met Pro Rail voortkomen. Het ongeluk van gisteren laat wel zien dat we met het veiliger maken niet te lang moeten wachten", zegt de wethouder.

Lees ook: Ongeluk bij onbewaakte overgang voer voor discussie

Er staan bij overweg van het ongeluk al rode en witte knipperlichten, Andreaskruisen en waarschuwingsborden. En dat is volgens de omwonenden afdoende. “Bij een weg waar een stoplicht staat, stop je toch ook voor rood, dus waarom niet bij een rood knipperlicht voor het spoor."

Foto: NH