Ga naar Content

Binnenkort op vakantie? Zo pak je je koffer goed in

NOORD-HOLLAND In Noord-Holland is dan ook nu eindelijk de grote vakantie begonnen. Grote vraag is: hoe pak je je koffer zo efficiënt mogelijk in? Twee Amsterdamse wereldreizigers geven advies.

Monique en Ydwer van reiswebsite GlobeHopper zijn net terug van een wereldreis van een jaar. Zij weten als geen ander wat je meeneemt in je koffer en wat je beter thuis kunt laten.

Tip 1
Stal al je spullen uit en haal een derde weer weg. Ydwer: "Meer heb je echt niet nodig. Onze koffer in het filmpje is goed voor drie weken vakantie!" Wasmiddel en shampoo kopen ze op vakantie pas.

Tip 2
Neem spullen mee die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Monique: "Een grote sjaal doet het ook goed als sarong en als badlaken op het strand."

Tip 3
Deel je koffer in in compartimenten. Ydwer: "Schaf goedkope waszakjes aan en pak je T-shirts, onderbroeken en andere kleding apart in. Zo blijft je koffer bovendien netjes en geordend."

Lees ook: Veel drukte op de weg voor vakantiegangers dit weekend

Tip 4
Vouw of rol al je kleding op voordat je het in je koffer stopt. Monique: "Zie het als een spelletje tetris, elk hoekje moet gevuld zijn. Kleine items stop je er als laatste in."

Tip 5
Een tip speciaal voor vrouwen: neem niet te veel schoenen mee. Monique: "Ik neem een paar sneakers en een paar slippers mee." De vervolgtip: stop al je sokken in je schoenen.

Tip 6
Kies je gadgets nauwkeurig. Ydwer: "Een wereldstekker, een verdeelstekker en een powerbank zijn voor ons cruciaal. Zo kunnen we overal onze laptops gebruiken."

Lees meer handige inpaktips op de website van Monique en Ydwer. Fijne vakantie!

Foto: NH