Ga naar Content
Noord-Holland

'Purmerender ontvoerd en afgetuigd na drugsruzie'

21 juli 2017, 10.00 uur · Aangepast 21 juli 2017, 10.21 uur
Door: · Foto: Shutterstock

PURMEREND Een man uit Purmerend is begin deze maand op zeer gewelddadige wijze ontvoerd. De ontvoerders mishandelden het slachtoffer en stuurden een foto van zijn gehavende gezicht naar zijn familieleden om geld los te weken.

Dat meldt de Telegraaf vandaag. De krant spreekt van een 'snoeiharde afpersing in het Noord-Hollandse motorbendecircuit'. De Purmerender zou begin juli ontvoerd zijn na een mislukte wietdeal. Hij werd in Purmerend door de ontvoerders in de kofferbak van een auto gegooid.

Foto 
In een woning is het slachtoffer daarna vastgebonden en ernstig mishandeld. De man zou breuken en kneuzingen hebben. De daders eisten een flinke geldsom van de man, maar omdat hij deze zelf niet kon ophoesten werd een foto van zijn gehavende gezicht rondgestuurd aan familieleden en vrienden.

Op de foto, die in het bezit is van de Telegraaf, is het flink gehavende gezicht van de Purmerender te zien. Een dag na zijn ontvoering is de man vrijgelaten. Of er geld is betaald is niet duidelijk. 

Arrestaties
De politie bevestigt het verhaal en spreekt van een 'zeer ernstige zaak'. Een week na de ontvoering zijn twee mannen aangehouden. Het gaat om mannen uit Grootebroek en De Goorn. Volgens de krant is één van de twee verdachten een prominent lid van motorclub Trailer Trash Travellers. Het slachtoffer krijgt momenteel politiebescherming.