Ga naar Content
Noord-Holland

Dode bij flatdrama Diemen is 27-jarige man: politie zoekt beelden van brand

20 juli 2017, 16.16 uur · Aangepast 20 juli 2017, 19.28 uur
Door: · Foto: HFV / Olim Bajmat

DIEMEN Mensen die beelden hebben gemaakt van de brand in de studentenflat in Diemen, wordt verzocht die met de politie te delen. Ook wil de recherche in contact komen met getuigen. De politie heeft een 'sterk vermoeden' dat de brand die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde, is aangestoken.

Een 27-jarige man kwam om het leven en drie anderen raakten gewond. De dode en een zwaargewond slachtoffer werden door de politie gevonden nadat het sein 'brand meester' was gegeven.

Lees ook: Optreden brandweer onderzocht na fatale brand Diemen

Het is nog niet duidelijk of de man door de brand is omgekomen, aldus de politie. De gewonden lagen vanochtend nog in het ziekenhuis.

Lees ook: Dode en zwaargewonde gevonden in ontruimde flat Diemen

De brand brak uit in een flat aan de Rode Kruislaan. Inmiddels heeft de politie een buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden uit de omgeving veiliggesteld.

Lees ook: Jeroen moest vluchten uit brandende flat: "Woonde pas een uur hier"

Bewoners van de flat mochten vandaag hun woning even in om hun spullen op te halen. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik heel angstig daar binnen liep, omdat ik niet wist wat me te wachten stond", vertelt een van hen tegen AT5. "En de stank en de trappenhal die je aantreft, dat doet toch iets met je als bewoner."

De schade in het trappenhuis is volgens bewoners groot, maar in de flatwoningen zelf valt het mee. "Ik woon daar op de begane grond, naast waar de brand begonnen is. De ruiten liggen eruit en er zitten wat vieze vlekken in het kleed van de brandweer en wat roet. Maar voor de rest, niks."