Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouw na meer dan een jaar herenigd met weggelopen kat: "Zo'n enorme verrassing"

20 juli 2017, 19.30 uur · Aangepast 20 juli 2017, 19.44 uur
Door: · Foto: Dierenopvang Amsterdam

AMSTERDAM Een bijzondere hereniging bij Dierenopvang Amsterdam: een vrouw uit Brabant kon haar kat, die meer dan een jaar vermist was, weer in de armen sluiten. "Ze was iets magerder, maar haar vacht glansde. Het duurde ongeveer tien seconden tot het tot haar doordrong dat ik het was."

Maandenlang had ze gezocht en geflyerd in het Brabantse dorp waar ze woont, maar tevergeefs. Haar cyperse schildpadpoes bleef spoorloos. "Ergens afgelopen zomer is ze op een dag niet thuisgekomen", vertelt de vrouw aan de Dierenopvang. "Ik heb er heel veel verdriet van gehad. Om niet te weten wat er met je dier is gebeurd, is het ergst."

Lees ook: Na maanden avontuur is kater Willem weer thuis

Na een half jaar intensief zoeken, geeft ze het op. Afgelopen week gebeurt dan toch het onverwachte: na een zwerftocht van vele kilometers is het dier aan komen lopen bij het Leger des Heils in Amsterdam-Zuidoost. Na het controleren van de chip wordt de eigenaresse gebeld met het goede nieuws en ze rijdt nog dezelfde dag van Brabant naar Osdorp. 

'Kopje in mijn nek'
Daar wordt de vrouw herenigd met haar geliefde huisdier. "Het was zo'n enorme verrassing. Ik tilde haar op en ze legde zoals altijd haar kopje in mijn nek. Ze miauwt en pruttelt nog net zoals vroeger."